Autorijles

Jouw vaste instructeur

Mijn naam is Edwin van Wessel (bij vrienden , familie, kennissen beter bekend als Eppie, vandaar). Sinds 2019 ben ik bevoegd rij-instructeur categorie B. Dus helemaal up to date wat betreft de nieuwste technieken/manieren van lesgeven.

Je mag al beginnen met rijlessen als je 16,5 jaar oud bent. Slaag je voor je 18e, mag je alleen een auto besturen met een door jezelf gekozen coach(es) (minimaal 1, maximaal 5) naast je. Deze coach(es) moeten staan vermeld op een begeleiderspas, die je moet aanvragen net voor jou praktijkexamen. voorwaarden om coach te mogen zijn , is dat deze persoon minimaal 27 jaar is en minimaal 5 jaar in het bezit is van een geldig rijbewijs B. vanaf de dag dat je 18 wordt mag je dan geheel zelfstandig deelnemen aan het verkeer. Meer informatie hierover is te vinden op 2toDrive.

De Lesauto

De rijlessen worden gegeven in een Volkswagen Golf 8-R line 1.5 TSI. Deze auto is voorzien van de modernste technieken. Zoals oa.  Adaptieve cruise control, navigatie systeem, climate control, parkeer sensoren, achteruitrijcamera en nog veel meer.

Duur/planning Rijlessen

De rijlessen duren 60 minuten. Maar ook hierin zijn wij heel flexibel, en zijn er meerdere mogelijkheden. Heb jij bijvoorbeeld een voorkeur om 90 minuten of zelfs 120 minuten te lessen, geen probleem. Gaan wij hierover in overleg om tot de juiste invulling van de rijlessen te komen. Ook de frequentie van lessen is aan te passen aan jou wensen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor 1 of 2 keer in de week, een vaste dag of niet. Wat jij wilt. Bij ons geldt, de klant is Koning.

De opbouw van de rijopleiding

De rijopleiding kent een logische opbouw. Deze opbouw bestaat uit 4 fases:

  • Bediening van het voertuig
  • Eenvoudige verkeerstaken
  • Bijzondere verrichtingen
  • Complexere verkeerstaken

Je vorderingen worden op een instructie / vorderingen kaart nauwlettend bijgehouden. Zo heb je zelf ook een goed inzicht over al je vorderingen.

TTT: tussentijdse toets

Als je op ongeveer 3/4 van je rijopleiding zit, is er de mogelijkheid om een TTT te doen. Dit is een rijtest die verloopt als een echt rijexamen. Een examinator van het CBR beoordeelt tijdens de TTT hoe het met je rijvaardigheid is gesteld. Tijdens de TTT kan je vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen op het eerstvolgende praktijkexamen.

Op naar het examen!

Examen:  is de dag aangebroken dat jij er helemaal klaar voor bent‚Ķ.. Rijden wij samen naar het CBR in Doetinchem, kun je alles alvast afstellen naar jou wensen.

Voordat je examen kunt doen, moet je het volgende hebben geregeld:  machtigen rijschool, ons rijschool nr. 1403U8.